کتاب نهایه الحکمه یکی از تالیفات علامه سید محمدحسین طباطبایی می باشد.
این کتاب یکی از دروس مهم سطح3 حوزه علمیه و همچنین در کنکور ارشد فلسفه و کلام اسلامی میباشد.
برای این کتاب تلخیص هایی ارائه شده است. یکی از این تلخیص ها، تلخیص این کتاب ارزشمند توسط حجت الاسلام محمدعلی قربانی میباشد.
خواندن شرح این دروس ممکن است برای داوطلبان بسیار پیچیده و وقت گیر باشد .
لذا در اینجا خلاصه ای بسیار کامل و جامع و روان برای این کتاب ارائه شده است که شما می توانید از انتهای این مطلب آن را دانلود نمایید
کتاب تلخیص نهایه الحکمه علامه طباطبایی به کلیه طلاب سطح 3 حوزه علمیه و همچنین به داوطلبان ارشد و دکتری فلسفه و کلام اسلامی توصیه می شود .
مشخصات فایل pdf خلاصه کتاب فلسفه نهایه الحکمه:
- نهایه الحکمه 1: تعداد صفحات 217، سایز صفحات A6 (بهترین سایز برای مطالعه داخل گوشی)(حجم تقریبی 2 مگابایت)
- نهایه الحکمه 2: تعداد صفحات 214، سایز صفحات A6 (بهترین سایز برای مطالعه داخل گوشی)(حجم تقریبی 2 مگابایت)
گفتاری در تعریف فلسفه
ما موجوداتی حقیقی هستیم و در پیرامون ما چیزهای دیگری هم هست که با ما در فعل و انفعال و تأثیر و تأثرند. در این، جای هیچ گونه تردیدی نیست. هوایی وجود دارد که تنفس می کنیم، غذایی هست که می خوریم، و …
بنابراین هر یک از ما ، خود را موجود واقعی می داند که دارای آثار واقعی است، البته تردید نیست که ما در عین آن که نسبت به واقعیت هستی یقین داریم نباید در این امر به خود تردید راه دهیم که در بسیاری از موارد دچار خطا می شویم و مثلا، چیزی را که وجود ندارد موجود، و یا چیزی را که وجود دارد معدوم می پنداریم.
نتیجه:
بنابراین، بحث و کاوش برای تشخیص آنچه وجود دارد از آنچه وجود ندارد و تعیین خواص و احوال موجود واقعی به نحوی که هر گونه شکی را از بین ببرد ضروری است و تنها با چنین پژوهشی می توان موجود واقعی را از غیرواقعی باز شناخت. و این مطلب در فلسفه نهایه الحکمه بررسی می شود
به عبارت دیگر، بحثی که در آن تنها برهان به کار گرفته می شود، زیرا از میان انواع قیاس، قیاس برهانی است که منتج نتایج یقینی است و يقين، خود عبارت است از اعتقادی که از میان سایر اعتقادات واقعیت را بر انسان مكشوف سازد.
چون روش بحث و تحقیق در فلسفه این چنین است، برای ما فقط این امکان وجود خواهد داشت که بر اساس آن استنتاج کنیم که این چیز موجود است و آن دیگری موجود نیست، و گرنه بحث از امور جزئی از وسع ما خارج است، زیرا برهان در امور جزئی و متغير و بی ثبات جاری نیست.
به همین دلیل در این نوع بحث، موجود به طور کلی مورد بررسی قرار می گیرد و موجود مطلق از آن جهت که کلی است موضوع تحقیق واقع می شود.